Gastronomie

Připravte si geniální nakládané okurky

03. července 2021

Možná si vzpomenete, jak jste s rodiči nebo prarodiči nakládali v dětství okurky. Protože si stále více v jídle potrpíme „na domácí“, proč se nezkusit k tradici přípravy domácích sterilovaných okurek vrátit? Co k tomu všechno potřebujete? Je třeba zohledňovat druh

Recept na krémovou pistáciovou zmrzlinu

02. července 2021

Léto o sobě konečně dává vědět, a to nejen datem v kalendáři. A co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina, a nejlépe ta domácí! Připravte si pistáciovou zmrzlinu bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi,

Melta „tisíce chutí“

25. května 2021

Co se vám vybaví, když se řekne Melta? Prázdniny u babičky, první „káva“ s mlékem nebo snídaně v porodnici? Na tyto stereotypy rychle zapomeňte! S pomocí zkušené baristky Anny Bednářové vám ukážeme, že Melta má k nudnému nápoji skutečně daleko.

Lehká a chutná večere nebo oběd, to je Caesar salát

06. května 2021

Salát Caesar je považován za nejznámější a nejoblíbenější salát na světě. A není se co divit, je velmi chutný, a ačkoliv je lehký, dokáže zasytit tak akorát. Přestože dnes existuje několik verzí tohoto proslaveného salátu, všechny spojuje jedna příjemná

Připravte si nevšední sezamovou zmrzlinu

22. března 2021

Receptů na vynikající zmrzlinu je bezpočet a fantazii se meze nekladou. Už dávno neplatí, že převládá vanilková, čokoládová nebo jahodová, ke slovu se v dnešní době dostávají nové kombinace a donedávna netušené recepty. My jsme vyzkoušeli sezamovou zmrzlinu a vřele

Vychutnejte si Velikonoce (nejen) s velikonoční nádivkou

19. března 2021

I když letošní Velikonoce budou trochu jiné, než jsme běžně zvyklí, na kulinářské zážitky se naštěstí žádná omezení nevztahují. Přinášíme vám proto recept na velikonoční nádivku s uzeným masem, ze které vám jedna porce určitě stačit nebude.

Víno a Velikonoce – velikonoční párování

11. března 2021

Během Velikonoc každý z nás dodržuje ve větší či menší míře nějaké zvyky, ať už je to koledování, malování kraslic, nebo třeba jen příprava jídel spjatých s tímto svátkem. A právě k velikonočním jídlům se skvěle hodí moravská a

Recept na rillettes z vepřového masa

22. února 2021

Rilettes, neboli masová pomazánka, se řadí mezi speciality francouzské kuchyně. Prolíná v sobě lahodné chutě masa, které se po dlouhém vaření nádherně rozpadá, vína a bylinek. Namazané na čerstvém chlebu a s kyselou okurkou chutná prostě geniálně! S naším receptem si můžete

Zamilované recepty nejen na Valentýna

03. února 2021

Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky! Vyzkoušejte i vy rychlé a jednoduché recepty. Uvidíte, že vykouzlíte na tváři úsměv tomu, koho máte rádi!