Lidstvo konzumuje fermentovaní potraviny po celá tisíciletí a v současné době se opět začínají dostávat do našeho podvědomí. V minulosti se proces fermentace používal především pro konzervaci, v současné době má význam hlavně zdravotní a to díky podpoře trávení
Sychravé podzimní večery se nezadržitelně blíží a je čas se rozloučit s letními drinky a zahradními slavnostmi. Není však důvod ke smutku! Buďte na letošní zimu připraveni a objevte sílu poctivých, domácích polévek (na které nedaly dopustit již naše
Tyto recepty na lehké obědy jsou jako stvořené pro rodinná setkání i dlouhé obědy s přáteli, kdy si při jídle ještě příjemně poklábosíte. Vypadají velice chutně a navíc dobře, takže se mohou prezentovat i na speciální příležitosti.
Sodovka je v létě tím nejlepším osvěžením. Perlivé bublinky příjemně lechtají na jazyku, a když k nim navíc přidáte i vámi oblíbenou příchuť, jistě si přijdete na své.
Podle dat společnosti Marketwatch se každý rok vyrobí kolem 400 milionů nepřilnavých pánví. Ty však mají omezenou životnost a za pár let končí na skládce. To byl jeden z důvodů, proč tehdy dvacetiletý Jan Fabini založil značku kvalitního nádobí
Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem portobello žampionu. V bezlepkové verzi, pro milovníky low carb nebo paleo stravy s portobello žampiony místo housky. A právě tuto variantu jsme zvolili
Možná si vzpomenete, jak jste s rodiči nebo prarodiči nakládali v dětství okurky. Protože si stále více v jídle potrpíme „na domácí“, proč se nezkusit k tradici přípravy domácích sterilovaných okurek vrátit? Co k tomu všechno potřebujete? Je třeba zohledňovat druh
Léto o sobě konečně dává vědět, a to nejen datem v kalendáři. A co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina, a nejlépe ta domácí! Připravte si pistáciovou zmrzlinu bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi,
Můžete jít spát a probudit se a stále přemýšlet o tom, že máte chuť na kousek čokolády, nebo se možná budete snažit žít i jeden den bez rajčat. Tyto druhy chutí mohou znamenat, že jste ve stresu, ale podle některých výzkumníků vám