Gastronomie Archív

Gazpacho: španělská polévka, kterou nemusíte vařit

25. září 2020

Andalusii najdete na samém jihu Španělska a patří mezi nejteplejší oblasti Evropy. V letních měsících tu teploměry běžně ukazují více než 40 °C ve stínu, a stínu si tu navíc příliš neužijete. A tak není divu, že místním obyvatelům se

Recept na domácí švestková povidla

17. srpna 2020

Výroba povidel má u nás obrovskou tradici, v minulosti se na ní mnohdy podílela i celá vesnice. Povidla se vařila v kameninových nádobách a používaly se švestky i s peckami, které se poté ze sítě vybíraly březovým koštětem. Švestky prostě neodmyslitelně patří

Pomáhá jíst zdravou snídani při kontrole hmotnosti?

24. července 2020

Některé výzkumy naznačují, že pravidelné stravování zdravou snídaní vám může pomoci zhubnout a udržet hubnutí i do budoucna. Jiný výzkum však naznačuje, že přeskočení snídaně nemusí být pro vás špatné a může také pomoci s kontrolou hmotnosti. Kromě toho, je

Recept na jahodové tiramisu

08. července 2020

Ať už máte jahody z vlastní zahrádky nebo ze samosběru, často se to sejde tak, že jich je plná lednice. Co však s nimi? Možností je spousta. Zkoušeli jste někdy připravit jahodové tiramisu?

Vyzkoušejte grilované ovoce

29. května 2020

Doba grilování je již v plném proudu a stále více lidí se zkouší nové chutě. Grilované maso a plísňový je již klasikou, ovšem grilovanému ovoci Češi teprve na chuť přichází. Nebojte se experimentovat a popusťte fantazii svým chuťovým buňkám.

Chléb nemusí být obyčejným pokrmem

08. května 2020

Chléb je neodmyslitelnou součástí jídelníčků většiny národů V různých obměnách se s ním setkáte téměř kdekoliv. V posledních letech i Češi objevují různé příchutě a typy chlebů, i když mnoho z nich je stále věrných pšeničné klasice. Vyzkoušejte i