10.4.2020
Kategorie: Gastronomie

Velikonoční recepty – Plněná sekaná

Sekaná je oblíbeným pokrmem, nejen na Velikonoce. Připravili jsme pro vás rychlý recept na chutnou velikonoční plněnou sekanou.

Seznam ingrediencí:

  • 500 g mletého drůbežího masa
  • 500 g mletého telecího masa
  • 1 houska
  • 3 vejce
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 3 polévkové lžíce mléka
  • sůl
  • čerstvě drcený bílý pepř
  • 2 polévkové lžíce vývaru
  • 2 polévkové lžíce bílého vína
  • 4 vejce natvrdo
  • 300 g plátkové anglické slaniny

Postup:

  1. Pokrájenou housku dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmělníme.
  2. Přidáme směs mas, olej, vejce, sůl a koření a začneme vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčíme vývarem a alkoholem.
  3. Pracujeme rukama až bude směs homogenní. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  4. Formu na chleba vyložíme plátky slaniny tak, abychom mohli pak sekanou přikrýt. Do formy naneseme polovinu masové směsi.
  5. Na ni položíme do řádky vejce a zakryjeme druhou polovinu směsi, přeložíme plátky slaniny a formu postavíme do pekáčku.
  6. Do poloviny výšky formy nalijeme horkou vodu a pečeme ve vodní lázní při teplotě 180 °C asi hodinu a půl.
  7. Podáváme s vařenými novými bramborami anebo za studena s domácím čerstvým chlebem, kyselými okurkami a vychlazeným pivem.

Dobrou chuť!

Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: