Velikonoční recepty – Plněná sekaná
Sekaná je oblíbeným pokrmem, nejen na Velikonoce. Připravili jsme pro vás rychlý recept na chutnou velikonoční plněnou sekanou.
Seznam ingrediencí:
- 500 g mletého drůbežího masa
- 500 g mletého telecího masa
- 1 houska
- 3 vejce
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 3 polévkové lžíce mléka
- sůl
- čerstvě drcený bílý pepř
- 2 polévkové lžíce vývaru
- 2 polévkové lžíce bílého vína
- 4 vejce natvrdo
- 300 g plátkové anglické slaniny
Postup:
- Pokrájenou housku dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmělníme.
- Přidáme směs mas, olej, vejce, sůl a koření a začneme vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčíme vývarem a alkoholem.
- Pracujeme rukama až bude směs homogenní. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Formu na chleba vyložíme plátky slaniny tak, abychom mohli pak sekanou přikrýt. Do formy naneseme polovinu masové směsi.
- Na ni položíme do řádky vejce a zakryjeme druhou polovinu směsi, přeložíme plátky slaniny a formu postavíme do pekáčku.
- Do poloviny výšky formy nalijeme horkou vodu a pečeme ve vodní lázní při teplotě 180 °C asi hodinu a půl.
- Podáváme s vařenými novými bramborami anebo za studena s domácím čerstvým chlebem, kyselými okurkami a vychlazeným pivem.
Dobrou chuť!