10. srpna 2016
Kategorie: Gastronomie

Recepty: Mražená roláda se smetanou a ovocem

Rychlá dobrota z mrazáku osvěží v horkých letních dnech. Je lehká, plná čerstvého ovoce a i vaše děti ji jistě budou milovat.

Připravte si:

  • 1 a půl sáčku dětských piškotů
  • chuťově výraznou marmeládu (malinovou nebo rybízovou)
  • velký kelímek kyselé smetany
  • 1 dl vychlazené silné kávy
  • trošku moučkového cukru
  • čerstvé ovoce podle chuti

Postup výroby rolády:

  1. Dětské piškoty rozmixujeme najemno a po troškách přilijeme vychlazenou kávu. Piškotová hmota by neměla být příliš řídká, je potřeba taková konzistence, aby se později celý plát dal srolovat.
  2. Na mikrotenové folii vyválíme tenký plát a jeho povrch potřeme ovocnou marmeládou.
  3. V misce si rozmícháme tuhou smetanu, kterou moučkovým cukrem dosladíme podle chuti a rovnoměrně ji rozetřeme na roládu.
  4. Celý plát ještě ozdobíme kousky čerstvého nebo mraženého ovoce.
  5. Pomocí potravinové fólie naplněný plát stočíme do rolády a dobře několikrát zavineme.
  6. Vložíme do mrazničky a necháme tuhnout do druhého dne.
  7. Před podáváním roládu necháme minutku povolit, a potom, nejlépe pomocí pilkového nože krájíme na tenké plátky a dozdobíme ovocem.

Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: