26. června 2023
Kategorie: Gastronomie

Rychlé a jednoduché snídaně, se kterými začnete svůj den zdravě

Všichni víme, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Z tohoto důvodu vám dnes přinášíme dva jedinečné recepty na zdravé snídaně, které vám poskytnou nejlepší start do nového dne. Oba pokrmy jsou velmi výživné, zdravé a zároveň jednoduché. Zvládne je každý a zajisté si na nich pochutnáte. Vyzkoušejte je a uvidíte sami!

Vynikající cizrnová Frittata

Frittata je tradičně vaječný pokrm, který je podobný omeletě. Tato varianta je veganská a velmi zdravá. Potřebujete 116 g cizrnové mouky, ¼ lžičky prášku na pečení, 180 ml vody, 1 střední rajče (jemně nakrájené), ½ cukety (nastrouhané), 67 g mraženého hrášku, špetka čerstvé bazalky, 1 lžíce olivového oleje, ½ avokáda a 120 ml sójového jogurtu.

Do velké mísy vložte cizrnovou mouku, prášek do pečiva a vodu. Vyšlehejte do hladka. Přidejte rajče, cuketu, hrášek a bazalku. Promíchejte. Na střední pánvi rozehřejte olej na středním ohni. Smažte zcela zakrytou frittatu 8-10 minut. Obraťte, zakryjte a smažte dalších 5-8 minut. Podávejte s nakrájeným avokádem a neslazeným jogurtem (nemusí být sójový).

Neuvěřitelně zdravé pohankové palačinky

Palačinky mohou být zdravé a chutné zároveň. Potřebujete jen dobrý recept. Na tyto palačinky potřebujete 2 zralé banány, 1 lžíci mletých lněných semínek, 240 ml sójového mléka, 142 g pohankové mouky, 1 lžičku prášku na pečení, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku vanilkového extraktu a ¼ lžičky soli. Na polevu si vezměte 150 g čerstvého ovoce (lesní směs) a 3 lžíce mandlového másla.

Banány rozmačkejte vidličkou ve velké míse. Přidejte všechny ostatní ingredience na palačinkové těsto a míchejte, dokud ne důkladně nespojí. Jestli bude těsto příliš tekuté, nechte ho 5 minut odstát. Předehřejte si nepřilnavou velkou pánev na středním ohni. Přidejte trochu oleje. Nalijte do pánve asi 2 lžíce těsta a vytvarujte ho do tvaru palačinek. Opékejte z obou stran, dokud nebudou hotové. Nakonec přidejte čerstvé ovoce s mandlovým máslem nebo javorovým sirupem. Dobrou chuť!

Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: