10. července 2020
Kategorie: Jak vyrobit

Jak vyrobit voskovaný ubrousek?

Potravinové obaly včelího vosku jsou ekologicky šetrnou, opakovaně použitelnou alternativou k plastové fólii, která obejme misky se správnou přilnavostí. Jsou nasyceny směsí včelího vosku, jojobového oleje a borovicové pryskyřice. Včelí vosk činí obaly vzduchotěsné a pomáhá zamykat vlhkost, zatímco jojobový olej zvyšuje pružnost a borovicová pryskyřice zajišťuje přilnavost.

K čemu lze ubrousek použít?

  • Pro balení občerstvení, ovoce, zeleniny, sýrů, chleba a dalších
  • Místo víčka na misku
  • Jako opakovaně použitelné svačinové sáčky

K výrobě ubrousku si připravte:

Zařízení:

  • nůžky
  • štětec (lze použít pouze pro tento účel)
  • struhadlo na sýr
  • plech na pečení
  • papír na pečení
  • pravítko
  • trouba
  • provizorní prádelní šňůra

Ingredience:

  • pelety z organického včelího vosku
  • prášková potravinářská borovicová kalafuna (také nazývaná borovicová pryskyřice. To dává zábalu jeho „přilnavý“ faktor.
  • organický jojobový olej
  • 100% bavlněná tkanina (Musí být velmi tenká, jako prostěradlo.)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 225 ° C.
  2. Rozstřihněte látku na požadované velikosti. Ideálně na čtverce o rozměrech 20 × 20, 30 × 30 a 35 × 35 centimetrů.
  3. Položte kus pečícího papíru na plech na pečení a potom položte látku na horní stranu. Směs včelího vosku / pryskyřice / jojobového oleje posypte rovnoměrně na vrchní část.
  4. Vložte do trouby a pečte, dokud se směs zcela neroztaví. To by mělo trvat 5-10 minut, ale může to trvat déle.
  5. Pomocí štětce rozložte směs včelího vosku rovnoměrně na látku. Směs přilne i ke štětci, proto počítejte s tím, že štětec použijete jen k tomuto účelu.
  6. Když je směs rovnoměrně roztavena, vyjměte pečicí plech z trouby a pomocí kleští ubrousek pověste na místo, kde nejlépe uschne.
Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: