Olomoucké tvarůžky na grilu: Ochutnejte letní klasiku v netradičním hávu!
Grilování je v plném proudu a s ním přichází čas na kulinářské experimenty. Zkuste Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdku v netradičním provedení. Nabízíme vám tři originální recepty, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky a dodají letnímu posezení s přáteli nezapomenutelný rozměr.
1) Tvarůžkový hamburger
Budete potřebovat:
- Housky
- Olomoucké tvarůžky (kolečka)
- Anglická slanina
- Sladká paprika
- Cibule
- Hořčice
- Kečup
- Tatarská omáčka
- Nakládaná okurka
Postup přípravy:
- Housky rozkrojte a na spodní část položte kolečka tvarůžků. Poprašte sladkou paprikou.
- Horní část housky potřete hořčicí a obložte slaninou.
- Vše nechte na grilu krátce zapéct.
- Spodní polovinu housek posypte nasekanou cibulí a okurkou.
- Podle chuti přidejte kečup nebo tatarskou omáčku a přiklopte horní částí housky se slaninou.
2) Masové šišky s Olomouckými tvarůžky
Budete potřebovat:
- Olomoucké tvarůžky (tyčinky)
- Mleté libové vepřové maso
- Mleté hovězí maso
- Vejce
- Strouhanka
- Tuk
- Sladká a pálivá paprika
- Rozmarýn
- Sůl
Postup přípravy:
- Mleté maso smíchejte s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby přidejte strouhanku a důkladně promíchejte.
- Tyčinky tvarůžků zabalte do masové směsi.
- Šišky grilujte dozlatova.
3) Plněné žampiony s Olomouckými tvarůžky
Budete potřebovat:
- Olomoucké tvarůžky
- Žampiony
- Cibule
- Máslo
- Sůl
- Kmín
Postup přípravy:
- Žampiony očistěte a oddělte kloboučky.
- Cibuli osmažte na másle, přidejte nadrobno nakrájené nožičky žampionů, sůl a kmín, a poduste doměkka.
- Do vychladlé směsi přidejte nadrobno nakrájené tvarůžky a naplňte kloboučky hub.
- Plněné žampiony grilujte dozlatova.
Olomoucké tvarůžky na grilu představují originální a chutný způsob, jak si zpestřit letní grilování. Díky široké škále variací a kombinací si každý najde tu pravou lahůdku, která mu zaručeně zachutná. Ať už máte rádi pikantní chutě, krémové sýry, nebo plněné houby, s Olomouckými tvarůžky si užijete nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Zdroj/foto: tvaruzky.cz