05. prosince 2016
Kategorie: Gastronomie, Zdraví

10 potravin pro pevné kosti

Přestože se nám naše kostra zdá pevná a neměnná, neustále se vyvíjí a mění.

Netučné mléko, je-li obohacené o vitamín D, je pro svůj poměrně vysoký obsah vápníku, hořčíku, fosforu a vitamínu D jednou z nejlepších potravin. Netučný jogurt má sice vyšší obsah vápníku, ale neobsahuje vitamín D, který pomáhá vápník vstřebat. I sýr je se svým obsahem vápníku dobrým adeptem na umístění v první desítce, ale jednak mu schází vitamín D a navíc obsahuje poměrně hodně tuku.

Přehled top 10 potravin pro pevné kosti:

  1. netučné mléko
  2. růžový losos
  3. špenát
  4. tofu
  5. fazole
  6. jogurt bílý netučný
  7. pomerančová šťáva
  8. čínské fazole
  9. sumec
  10. tuňák
Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: