22. března 2021
Kategorie: Gastronomie

Připravte si nevšední sezamovou zmrzlinu

Receptů na vynikající zmrzlinu je bezpočet a fantazii se meze nekladou. Už dávno neplatí, že převládá vanilková, čokoládová nebo jahodová, ke slovu se v dnešní době dostávají nové kombinace a donedávna netušené recepty. My jsme vyzkoušeli sezamovou zmrzlinu a vřele ji doporučujeme!

Ingredience:

Na polevu

  • 200 g mražených malin
  • 50 ml vody

Na zmrzlinu

  • 4 žloutky
  • 60 g cukru
  • 170 ml plnotučného mléka
  • 200 ml 30 % smetany
  • 50 g černého sezamu

Postup přípravy:

  1. Na pánvi opražte černá sezamová semínka a po vychladnutí je rozmixujte najemno. Čím jemněji, tím tmavší výsledná zmrzlina bude.
  2. Žloutky a cukr rozmixujte do husté světlé pěny.
  3. Mléko a smetanu smíchejte s rozmixovanými semínky a dejte v hrnci zahřát. Jakmile se blíží bodu varu, stáhněte hrnec z plamene a za stálého míchání po troškách přilévejte do žloutkové pěny smetanu s mlékem. Při chladnutí směs často míchejte, aby se nevytvořil hustý škraloup. Po vychladnutí na pokojovou teplotu dejte směs do lednice do druhého dne odležet.
  4. Druhý den zmrzlinovou směs přelijte do zmrzlinovače a zvolte program ICE CREAM / HARD.
  5. Připravte si malinovou polevu. Do menšího hrnce dejte mražené maliny s 50 ml vody, nechte je na mírném plameni rozpustit a přiveďte k varu. Za stálého míchání maliny chvíli provařte a poté propasírujte přes síto. Polevu dejte vychladnout.
  6. Jakmile je zmrzlina hotová, zazní cinknutí a míchání se vypne. Hotovou zmrzlinu můžete rovnou servírovat – zalijte ji trochou malinové polevy a podávejte. Nechte si chutnat!
Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: