26.7.2019
Kategorie: Gastronomie

Připravte si osvěžující koktejl z vína

Letní barbecue party doslova lákají zpestřit celý příjemný den nebo večer lehkým drinkem. Ne každý holduje sklenici oroseného piva a mnozí dají přednost skleničce dobrého vína. Ovšem, zejména v letních měsících, může víno rychle vlézt do hlavy, proto je skvělým řešením namíchat si osvěžující vinný koktejl, jehož přísady účinky alkoholu zmírní. Naše tipy jsou mnohem kreativnější a nápaditější než známý vinný střik, který jistě všichni znáte, a proto je jistě stojí za to vyzkoušet.

Do vinného sektu nejen jahody

Pokud jste milovníky šumivého sektu, můžete do něj přidat, kromě oblíbených jahod, také brusinky, které sektu dodají příjemnou jemnou chuť. Borůvky, meloun a jahody můžete klidně použít dohromady a nabídnout hostům Ovocný ráj. Sekt můžete také namíchat s bezinkovou nebo limetkovou šťávou a vytvoříte tolik oblíbený koktejl Hugo.

Koktejl Lesní ticho

Vložte do sklenice led, na něj do půlky sklenice nalijte borůvkový džus a sklenici dolijte oblíbeným polosuchým vínem. Pokud je to pro vás příliš sladké, můžete doředit perlivou vodou. Na vrch koktejl posypte pár borůvkami. Nejen, že si skvěle pochutnáte, ale borůvky jsou také skvělým antioxidantem, které vám pomohou zbavit se škodlivých látek z alkoholu. Ideální kombinace, že?

Jednu Havaj, prosím

Havajský koktejl přímo zavání létem a sluníčkem a přesně tak i chutná. Dejte si zmrazit decku ananasového džusu a poté ho rozmixujte společně s deckou oblíbeného bílého vína. Na vrchu odzdobte sklenici plátkem ananasu. Koktejl všechny příjemně osvěží.

Pro silnější jedince

Pokud přece jen toužíte po něčem ostřejším a ležérní pití letních koktejlů není nic pro vás, namíchejte červené šumivé víno společně s 1 dcl whiskey a 0,5 litrem pomerančové šťávy. Koktejl nalévejte na led. Množství whiskey pouze doporučujeme. Když vám bude připadat množství malé, klidně přidejte více, ale zvažte jednu zrádnou vlastnost koktejlů – hodně lezou do hlavy.

Citrónová bowle

Smíchejte v míse červené a bílé víno – červené by mělo mírně převažovat, ale rozhodnutí je na vás. Oslaďte cukrem, asi osm lžic a nastrouhejte kůru z citronu. Mísu přikryjte a nechte v lednici uležet alespoň jeden den a občas promíchejte. Před podávání nalijte do mísy půl litru sodovky a ozdobte plátky nakrájeného citrónu.

Poměry vína a nealkoholických částí jsou pouze orientační. Je na vás, jak silné pití si připravíte, ale berte v potaz horké počasí a mějte na paměti, že alkohol dehydruje organismus.

Inspiroval vás článek? Řekněte o něm přátelům: