Recept na jahodové tiramisu
Ať už máte jahody z vlastní zahrádky nebo ze samosběru, často se to sejde tak, že jich je plná lednice. Co však s nimi? Možností je spousta. Zkoušeli jste někdy připravit jahodové tiramisu?
Jahodová variace na tradiční italské tiramisu si vás okamžitě získá. V základu dezertu nechybí mascarpone ani tradiční cukrářské piškoty namáčené ve sladkém sirupu.
Ingredience:
- 300 g jahod
- 3 lžíce pomerančového likéru
- 4 ks vajec
- 500 g mascarpone
- 25–30 ks cukrářských piškotů
- 1 pomeranč
- 100 g cukru
- 1 ks vanilkového cukru
Postup:
- Čerstvé jahody nakrájejte na plátky, přidejte cukr a vanilkový cukr a lehce promíchejte. Nechte 20 minut odležet a šťávu z jahod sceďte.
- Jahodovou šťávu promíchejte se šťávou z jednoho pomeranče a likérem.
- Žloutky oddělte od bílků, ze kterých vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem, promíchejte s mascarpone a přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry.
- Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočte v ochucené pomerančové šťávě a střídavě vrstvěte do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone.
- Poslední horní vrstvu nazdobte čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami, čerstvou mátou a moučkovým cukrem.
Tip na závěr: Podávejte se šálkem lahodné kávy ve sklenici Lamart LT 9012, protože co si budeme povídat, jíme a pijeme i očima. A takové cappuccino ve sklenici s dvojitým sklem vypadá nejen chutně, ale i luxusně a elegantně. Borosilikátové sklo, z něhož je sklenice vyrobena, je ideální jak pro studené, tak i pro teplé nápoje. Proti tepelné deformaci je sklenice velmi odolná, dokonce více než běžné sklo. Je možné použít ji v mikrovlnné troubě i umýt v myčce na nádobí. Stejně tak je odolná proti poškrábání i proti popraskání, takže se na dlouho stane nedílnou součástí vaší kuchyně, protože v neporušeném stavu vydrží opravdu dlouho.