Recept na tradiční vánoční punč s originální recepturou
Vánoce i Silvestr jsou svátky rodinných i přátelských setkání a návštěv. Zahřejte své hosty voňavým punčem s originální recepturou. Příprava je nenáročná, výsledek vždy skvělý. Nápoj můžete připravit i bez alkoholu, stačí víno nahradit kvalitním ovocným čajem. Do každých 100 ml použijte jeden sáček, aby byla chuť výraznější.
Ingredience:
- 100 ml ovocného čaje
- 1 polévková lžíce Čekankový topping slaný karamel 4Slim
- 1 čajová lžička Vanilkový necukr 4Slim
- 100 ml červeného vína
- 4 ks hřebíček
- špetka BIO mletá skořice 4Slim
- 2 ks badyán
- 4 ks tenké plátky pomeranč
- citrónová kůra
- vanilka
- 15 g lyofilizované maliny celé 4Slim
- 15 g lyofilizovaná broskev plátky 4Slim
Doba přípravy: 30 minut
Postup přípravy punče:
- Ovocný čaj zalijeme vroucí vodou. Doba vyluhování 8-10 min.
- Do hrnce nalijeme čaj, přidáme víno, hřebíček, badyán, vanilkový necukr, plátky pomeranče, vanilku, citrónovou kůru, ovoce a vše zamícháme.
- Vaříme maximálně po dobu 10 minut, aby se nevyvařil alkohol.
- Mezitím si připravíme lyofilizované ovoce na malé kousky a vložíme je do hrnce s punčem.
- Nakonec dosladíme karamelovým toppingem.
- Na ozdobu můžeme přidat pomerančové plátky, badyán a skořici.
- Punč podáváme horký.